Hormonelle svingninger hos menn

Den som hadde testikler og selv produserte sitt testosteron!

Mange menn har for lavt testo-nivå uten at de vet om det. De symptomene jeg har er dårlig humør, irritabilitet og lav libido. Omtrent som PMS hos kvinner altså. Eller depresjon. Eller lavt stoffskifte. Hvis du er biologisk mann med medfødte testikler og merker noen av symptomene på depresjon, kan det være lurt å sjekke testonivå og stoffskifte først.

Alle kan ikke være så heldige å produsere sitt eget testosteron. Og for oss finnes det heldigvis løsninger. Jeg går for tida på Nebido. Det er testosteron som injiseres i rumpemuskelen hver tredje måned. Det har depot-funksjon og svingningene i testosteronnivået i kroppen skal være mindre enn med de gamle typene testo, som nå ikke er å få tak i her i Norge.

Men jeg merker det. Nå er det en måned til neste sprøyte og jeg kjenner at humøret allerede daler. Det er ekstra irriterende fordi jeg går på så mye anti-depressiva og livet mitt ikke er så verst. Stoffskiftet mitt er heller ikke lavt. Den eneste mulige årsaken til at jeg er nedfor er altså at testosteronnivået er for lavt.

Fra 2008 til i fjor gikk jeg på testogel. Det påføres huden hver morgen og gir testosteronnivå som svinger med døgnrytmen. Min erfaring var at det ikke var så lett å kombinere med depresjon. Dessuten var det upraktisk. Nå skal jeg bruke restene jeg har igjen til å dempe testosteronmangelen min fram til det er tid for neste sprøyte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s