Rikshospitalet venter på at jeg skal dø

Posted: tirsdag 21 oktober, 2008 by Tarald in Depresjon, Psykiatri, Trans
Stikkord: , , , , , , ,

I alle fall er det slik det føles når jeg får kopi av andregangs purring fra Helsetilsynet i Oslo og Akershus. Det er altså tredje brevet de sender til Rikshospitalet for å få deres svar på klagene (1, 2) jeg har sendt ang. GID-klinikken. Hittil har Rikshospitalet altså ikke svart. De venter på at jeg dør. Døde menn kan ikke klage og lage bråk. Ergo lever jeg fortsatt.

Utdrag fra brevet:

Vi kan i dag ikke se å ha mottatt svar på henvendelsene.

De forespurte opplysninger anses påkrevd for Helsetulsynet i Oslo og Akershus sitt tilsyn med helsetjenestens virksomhet. Det gjøres oppmerksom på at manglende svar innebærer et brudd på spesialisthelsetjenesteloven § 6-2 første ledd. Ved manglende svar vil saken bli oversendt Statens helsetilsyn for vurdering av administrativ reaksjon, jf spesialisthelsetjenesteloven § 7-1 første ledd.

Helsetilsynet i Oslo og Akershus ber om svar innen 2 uker fra mottakelsen av dette brev.

Brevet er datert 14. oktober. Det er sannsynlig at brevet ble mottatt senest 16., noe som betyr at fristen utløper ca. 30 oktober. Jeg er ikke sikker på hva jeg håper på. De burde ikke slippe ustraffet fra å ignorere meg – satse på at jeg skal forsvinne av meg selv. Hvor mange av deres avviste pasienter har tatt livet av seg? Det fører de ingen statistikk over.Kanskje vet de av erfaring at problemene, d.v.s. avviste pasienter, forsvinner av seg selv hvis man bare haler ut tida.

Samtidig vil jeg ha svar. Jeg vil at denne ventetida skal være over. Jeg vil at noen skal bestemme at jeg får ny utredning i Sverige. Jeg vil at livet mitt skal slutte å stå stille. Jeg vi ha ei framtid! Og da kreves det at Rikshospitalet svarer på denne siste purringa fra Helsetilsynet.

Reklamer
Kommentarer
 1. Drik sier:

  Åååh.. GID klinikken kommer til å få problemer (håper jeg).
  Hold ut Tarald.

 2. aliendreams sier:

  Hehe, ser du ikke hvor bra det er at Helsetilsynet må purre?

  Det er fenomenalt. Så klart ikke for deg og alle som venter, men dette er en bitteliten ting for å balansere det som skjedde med Benestad for noen uker siden.

  Du vil ikke forsvinne. Disse sakene må få følger og det regimet som regjerer nå vil ikke vare evig.

  Det er sant det du sier om statistikk, det er så ironisk i og med at reglene er som de er at de samtidig kun har det nasjonale monopolet, og ikke ansvaret.

  Jeg er stolt av å vite at du er der du også, at flere tar tak i dette. Tusen takk, Tarald.

  -Nina V

 3. Drik sier:

  Dette er kanskje ønsketenkninger, men tenk om rikshospitalet virkelig føkker ting, og de (de som har ansvar for sjukehus og spesialistgreier) blir tvunget til å se over GIDs praksis.

  :O

 4. Pew sier:

  jag hoppas att du får komma till sverige, hade gärna erbjudit dig sovplats, men jag bor lixom i fel ända av sverige ur bra utredningssynpunkt.
  JAg tycker att det är tragiskt hur GID behandlat dig och jag hoppas att du får rättelse någon gång, helst snart

  du är en inspirationskälla 😀

 5. Tarald sier:

  Tack!
  Rikshospitalet svarte like før fristen gikk ut og unngikk dermed giga-trøbbel – i første omgang. Det ser ikke ut til at jeg får tilgang til deres svar, men jeg skal ringe og spørre.
  Ellers er det bare å sette seg ned og vente på at Helsetilsynet i Oslo og Akershus får behandla saken og bestemt noe. Kryss fingrene for meg, venner!

 6. […] har svart Innsendt den mandag 22 desember, 2008 av Tarald Jeg har nå endelig mottatt svaret fra Rikshospitalet på klagene jeg sendte i sommer. Jeg tror aldri jeg har sett så […]

 7. […] Jeg leser på psykiskbloggen om manipulering i terapi og får et lite flashback. Etter at det blei avgjort at Rikshospitalet ikke ville gi meg den behandlinga jeg trengte, klaga jeg til helsetilsynet. Hele greia tok omtrent et år fordi Rikshospitalet ikke svarte på henvendelsene før etter et par purringer. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s