I mangel av egen blogging

Jeg reiser mye denne sommeren, og mest til steder der jeg ikke har tilgang til internett eller tid til blogging. Nå er jeg en tur hjemmom, så det er mulig at det blir noen innlegg den kommende uka.

I den foreløpige mangelen på egen blogging vil jeg dra oppmerksomheten mot Johnny Scharonne, som innimellom en del tull har skikkelig dyptloddende og grundige innlegg om ting som interesserer meg. F.eks. hans transtanker:

När det gäller kroppen och sexualiteten skulle nog ganska många människor säga att den spelar roll. De flesta människor tycker nog att utseendet är viktigt och att sex är en viktig del i deras liv (ja, jag är medveten om att det finns asexuella människor också). Folk som är nöjda med de könsorganen de är födda med skulle nog må dåligt om de en dag blev av med dessa könsorgan. Tänk dig att inte kunna njuta av sex. Tänk dig situationen att förklara för folk du träffar på och blir intresserad av att du inte har några könsorgan – att du inte kan ha sex på det sättet de vill ha sex med dig på. Eller tänk dig att du ser ut som en man men har kvinnliga könsorgan och att du får förklara varje gång någon stöter på dig att du inte ser ut som de förväntar sig där nere.

Det er bra at noen andre kan formulere det jeg tenker og gjøre det mer forståelig, både for meg selv og andre. Det ovenstående sitatet forklarer for meg hvorfor jeg alltid har syntes det var vanskelig å godta at transseksualisme ikke har noe med sex å gjøre, slik LFTS elsker å hevde.

När det kommer till problemen man har med samhället så handlar det om så många saker. Främst att vi är så besatta vid att dela upp saker i två kön och två kön endast. Om man hamnar någonstans emellan dessa kön så blir det väldigt svårt. Och dessa två kön står inte endast för kroppen heller hur mycket man än önskade det. Nej, MAN betyder manlig och macho man med kuk, kort hår och kostym. Och KVINNA betyder visst kvinnlig och feminin kvinna med fitta och bröst, långt hår och kjol. Sen följer ju mytiska personligheter med orden också. Mjuk, omtänksam, känslosam… Hård, teknisk, händig…. Allt baserat på extrema motsatser. De extrema motsatserna är de ultimata könen, sen finns det ju “undantag” – dvs 80% av världens befolkning, men hur mycket de än sticker ut och hamnar emellan så tvingas de ändå att kalla sig antingen man eller kvinna. De får ställas där bredvid praktexemplaren så att praktexemplaren framstår som ännu bättre. Om man påstår att man inte har något gemensamt med dem så hänvisar de till könsorganen. Könsorganen får definiera hela personen. Om det står två människor bredvid varandra så konstaterar man deras könsliga skillnader långt innan man definierar andra skillnader som hudfärg, hårfärg, längd, bredd, ålder, klass osv. Första frågan vid förlossningen tycks vara “blev det en pojke eller en flicka?” snarare än “är mitt barn friskt?”

Johnny gir meg tro på menneskeheten og får meg til å føle meg mindre alene.

Jag skulle inte vilja bli botad från min transdel på så sätt att jag blev nöjd med min kvinnliga kropp och anpassade mig in i ledet. Jag ser det som att mina transtankar får den här världen att tänka till lite om kön och kanske om typ en miljard år har folk fattat att inte könet säger det mesta om ens personlighet. Många låtsas som att inte påverkan finns och att om män är på ett visst sätt så måste de vara födda till det. Jag tror på en viss skillnad mellan könen, men jag tror att undantagen är för många och stora för att det ska ha en riktig betydelse.

1 tanke på “I mangel av egen blogging

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s