Narsissisme

Er man narsissist fordi man vil se ut som seg selv? Er mannen i gata narsissist fordi han tar på seg rene klær hver morgen når han skal på jobb? Er det narsissistisk å ikke ville bli tatt for å være uteligger? Når bestekompisen eller eksen min ikke går i kjole og ville ta det som en fornærmelse å bli kalt dame, er det å være overdrevent opptatt av hvordan man ser ut? Jeg mener det er helt normalt. Det er å ville fungere på sine egne prinsipper i et samfunn som baserer seg på at utseendet sier noe om hvem vi er. For de aller fleste vil det være ubehagelig å bli tatt for å være noe annet enn det man er.
Å bli sett som den man er er ganske grunnleggende for alle mennesker. For noen av oss krever det litt mer arbeid enn for de fleste andre. Så lenge man må forholde seg til andre mennesker er det noe man tilpasser seg. At man ikke skal bry seg om hva andre mener er en floskel. For å fungere sammen med andre mennesker ønsker alle et visst samsvar mellom ytre og indre, ellers blir samhandling vanskelig og til tider farlig. Det er selvsagt grader av hvor mye man tenker på det og hvor mye det betyr.
Mange bruker ungdomstida til å forhandle seg fram til noe både de selv og omgivelsene kan takle. Dessverre er kjønn såpass grunnleggende i vårt samfunn at jeg må ta igjen en del nå. Mange hevder at kjønnsrollene ofte blir drevet til det ekstreme i puberteten. Sånn sett har jeg allerede begynt min andre pubertet. I likhet med en del 14-årige gutter vil jeg gjerne bli sett som mer mann enn det utseendet skulle tilsi. Er det så galt? Nei, jeg tror det er en nødvendig fase. Derfor er jeg kanskje ekstra på vakt mot min egen femininitet akkurat nå.
Når kroppen min blir mer mannlig vil jeg bli mer avslappa i forhold til det. Jeg har ikke tenkt å bli kvitt mine feminine sider fordi om jeg vil være mann. Jeg vil være en mann som har kontakt både med sine feminine og maskuline sider. Da har jeg også en del å ta igjen når det gjelder maskulinitet. Akkurat nå trives jeg veldig bra med et maskulint uttrykk og har aldri hatt det så bra som jeg har det nå.
Trening inngår også i det. I løpet av ett år har jeg fått synlige muskler, enda jeg bare trener en gang i uka, og det gir et aldri så lite kick. Dessuten kan man få ut utrolig mye aggresjon (f.eks. over teite kommentarer i bloggen) ved å trene. Jeg tror jeg har omdanna mye fett til muskler i løpet av dette året. Så håper jeg at jeg kanskje kan øke treningsfrekvensen litt i året som kommer. Med testosteron innabords risikerer jeg kanskje å bli rene muskelbunten? Nei, jeg blir ingen bodybuilder – til det er jeg for lat. Riktignok sies det at bodybuildere ofte har komplekser for liten penis og derfor tar det igjen ved å gjøre kroppen størst mulig, og i det perspektivet ligger jeg jo meget godt an. Fra å være en innbitt treningsmotstander, gleder jeg meg nå til å dra på trening.

1 tanke på “Narsissisme

  1. «Å bli sett som den man er er ganske grunnleggende for alle mennesker.»

    En narsissist bil ikke bli sett som den han/hun virkelig er, men som den grandiose fantasifigur de i sitt forskrudde selvbillde TROR de er!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s