Anmeldelse i Bergens Tidende

Framandkar er anmeldt i Bergens Tidende i dag av Sindre Ekrheim, som kaller den en stilsikker debut:

Dikta er lågmælt alvorlege, og behandlar stoffet litterært. Og det interessante når ein les desse dikta, som held dei to skilde og paradoksale kjønnserfaringane saman i ein og same kropp, er at ein vert merksam på kor fundamentalt prega verda er av kjønnskategoriseringar […] Ikkje berre gjev dikta innblikk i erfaringar til eit eg som drøymer om kjønnsskifte, eit kroppsleg og kulturelt kvantesprang som fragmenterer livssamanhengen, men Stein maktar også kunststykket å vise kor eksistensielt smerteleg, fordi ein ikkje kan eksistere utan kjønn, kjønnsspaltinga er. Gjennom pregnante og stilsikre dikt vert den kroppslege transformasjonen også til eit uttrykksproblem, og vert knytt til taleorgana, skapinga og bibelsk-religiøse samanhengar.

Jeg har for lengst slutta å være nervøs for hva anmelderne vil synes. Nå er det bare gøy. Det er gøy å ha laga noe som andre har utbytte av å lese, fint at det jeg har skrevet blir likt og spennende å lese hva de ulike anmelderne legger vekt på.

Jeg ser fram til at Framandkar blir anmeldt flere steder.

3 tanker på “Anmeldelse i Bergens Tidende

  1. Gratulerer Tarald!

    Velfortjent anmeldelse for ei flott bok! – Ei bok som tør å sette noe på spill. og som i alle fall gjorde sterkt inntrykk på denne leseren.

    Irene

  2. Gratulerer med utgivelse! Har kjøpt den inn til biblioteket jeg jobber i, så jeg smuglåner den før jeg katalogiserer den. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s