Sneglevær

Nesøya i Asker har Norges eldste bestand av vinbergsnegler. Da det begynte å pøsregne i dag, satte jeg meg derfor på en buss dit for å gå på sneglejakt.

Jeg burde tenkt meg om en gang til, for det viste seg, da jeg omsider kom meg dit, at regnskuren i Oslo aldri hadde vært der. Dermed var ikke været ideellt for sneglejakt likevel. Heldigvis viste det seg at sneglene lot seg finne selv om det ikke regna:

Jeg kom hjem med tre voksne/nesten voksne og tre yngre vinbergsnegler. En av ulempene ved sneglejakt er at det er fort gjort å brenne seg på brennenesler, siden det er favorittmaten deres. De hadde også åpenbart stor sans for tistelblader.

En av de yngre sneglene

Her hjemme blir det mest frukt og grønnsaker:

To av de voksne spiser eple

Vinbergsneglene er betydelig større enn hagesneglene. En dag skal jeg ta et bilde av begge artene for å illustrere det. Den andre store forskjellen er huden/skinnet som er mye grovere hos vinbergsneglene, selv når man sammenligner to like store eksemplarer.

Nå er terrariet mitt akkurat passe fullt, så afrikanske kjempesnegler får vente, eller så må jeg finne et sted å sette et terrarium nummer to.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s