Bonsai-potter del 1

Det er mulig jeg har tatt litt av på bonsai-prosjektet. Ikke nok med at jeg skal gro utendørs trær inne og begynner med noen bittesmå; jeg bestemte meg for å lage pottene selv.

Først ut er bonsai-potter laga av to salmebøker:

image

Det er Landstads reviderte som skal til pers. Dette var de eneste bøkene i passende størrelse jeg fant på min lokale Fretex. Jeg ville ha dem små for å stå i stil med trærne, og tykke nok til at røttene får litt plass.

image

Først drillet jeg hull i fire hjørner. Det viste seg at jeg hadde litt lite å gå på, så jeg anbefaler en bredere kant. Ei bok er ikke det letteste å bore i. Pass på at arka ikke krøller seg og at hullene blir loddrette.

image

Deretter dissekerte jeg boka med en tapetkniv. Dette tar ganske lang tid.

image

Resultatet.

image

Klar for del 2. Planen er å pensle formgummi på innsiden og undersiden. Jeg skal også lage dreneringshull. Deretter heller jeg betongen omtrent halvveis oppi og setter en eske av passende størrelse oppi (penselt med formgummi den også). Og mens jeg skrev dette slo det meg at betongen kanskje ikke er nødvendig til akkurat disse pottene. Det burde holde med formgummien. Målet er jo ganske enkelt at potta skal bli tett, og det fikser formgummien. Hm. Skal sove på det.

4 tanker på “Bonsai-potter del 1

 1. Litt på grensen til barbarisk, det der. Jeg begynte av en eller annen grunn å tenke på » kirken den er et gammelt hus, står om enn tårnene falle…»

  Men god ide! Jeg forsto bare ikke helt det der med formgummi og hobbybetong?

  Hvordan går det med kriminalromanen?

  • Det siste bildet hører til del to av prosjektet. Måtte bare laste opp bildene fra telefonen først, og fikk ikke skrevet tekst innimellom. Regner med at det ble litt mer forståelig nå 😉

   Hvor ofte ser man Landstads reviderte bokstavelig talt gi nytt liv?

   Fikk skrevet mye på krimmen i ferien. Nå gjelder det bare å følge opp når jeg nå er hjemme igjen… Den blir ganske ubehagelig, må jeg innrømme. Det er ikke ofte jeg får lyst til å sensurere det jeg skriver (selv om enkelte mener at jeg burde det), men denne gangen var fristelsen nær. Motstår lysten inntil redaktøren har lest det.

   Håper dere har en fin sommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s