Dyr med legende krefter

I tillegg til den generelle positive mentale effekten ved å omgås dyr, har noen dyr vist seg å ha gunstig effekt på kroppslige skader. For eksempel har det vist seg at katters maling har en gunstig effekt på deres beintetthet og evne til å hele beinbrudd. De samme frekvensene har tilsvarende effekt på andre dyr, og sannsynligvis også mennesker.

Nå er det kanskje å ta hardt i å tro at Sissys maling vil hjelpe beinet i hånda mi med å gro, men det skader ikke med litt kos.

Et annet dyr med gunstig effekt er snegler, i alle fall Helix Aspersa. Slimet fra denne sneglen brukes i flere hudkremer. Fra hva jeg har lest, er det ingen grunn til å tro at virkningen bare gjelder denne sneglen. Den norske hagesneglen (den gule/stripete med skall Cepaea hortensis og C. nemoralis) tilhører samme familie (Helicidae), men er selvsagt betydelig mindre. Virkestoffene som bl.a. skal hjelpe på heling av sår og reduksjon av arr er de samme som sneglen bruker for å bygge skallet sitt. Derfor vil jeg tro at det spiller mindre rolle hvilken snegleart man bruker, så lenge den har skall og lever på land.

Nå har jeg som kjent en forkjærlighet for landsnegler med skall og har ikke tenkt å sløse bort penger på dyre kremer. Derimot håper jeg å anskaffe meg afrikanske kjempesnegler igjen og benytte anledningen til nærkontakt med mer lokale snegler. Når sneglen kryper over huden hender det at den rasper i seg død overflatehud, så man kan være så heldig å få en god peeling i samme slengen. Hvis fullvoksne afrikanske kjempesnegler slipper til i ansiktet vil du kjenne det godt hvis de biter, så der ville jeg brukt mindre snegler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s