Overfladisk: Briller

Foto: Jan Ivar Vik http://vikfoto.no/ Mars 2010

 

Jeg har brukt briller sia barneskolen. Jeg er sånn omtrent halvveis blind uten, ser bare klart ca ti cm fra nesa. Et par ganger har jeg forsøkt linser hos optikeren, men sjøl etter gjentatte forsøk får jeg ikke den lille plastbiten inn på øyet. Så jeg har gitt opp. Og når sant skal sies liker jeg briller.

Briller er en genial måte å endre utseende på. I forgårs fikk jeg faktisk komplimenter for brillene mine. De er flere år gamle, og jeg har begynt å lure på å bytte dem ut. Men det skal noe til å finne briller som passer ansiktet mitt like bra som dem jeg har.

Jeg har et bredt ansikt og små øyne. Derfor bør ikke brillene være for breie. De jeg har nå er dessuten breiere ved nesa enn ute i kanten, noe som gjør underverker for ansiktet. Jeg oppdaga at denne formen får ansiktet til å virke slankere. Og det trengs jo. Dessverre har de fleste briller motsatt fasong; smales inne ved nesa og breiere utover.

Hvis jeg hadde masse penger, ville jeg kjøpt flere briller som jeg kunne variere mellom etter humør og klesstil ellers. Det finnes billige infatninger som kunne vært aktuelle. Problemet er at jeg ser så dårlig at selve glassene blir rådyre. Styrken i glassene gjør også at det ikke blir så pent med briller uten innfatning.

Disse har en form som ligner dem jeg har, men er mørkere i fargen:

Specsavers

 

Hvis jeg en vakker dag kommer meg til optiker, har jeg lyst på noe helt annerledes. Kanskje noe sånt:

Specsavers

Det er vanskelig å forutsi hvordan briller påvirker ansiktet. Du kan kjøpe fanzy merkebriller som får deg til å se teit ut, eller billigbriller som passer så bra i ansiktet at du skulle tro de var spesialtilpassa.

Jeg trives med kantete briller. Innfatninger med runde kanter får ansiktet mitt til å se mer feminint ut. Med unntak av solbrillene mine (som du kan se på bildet i venstremargen. Jeg elsker dem!

Disse minner om noen briller jeg har hatt før, bare at de ikke hadde innfatning i nederkanten. Istedet blei de holdt på plass av en nylontråd. Dermed blei det veldig tydelig hvor tjukke brilleglassene var. Dette ville fungere bedre:

Specsavers

Disse hadde det vært spennende å prøve, men jeg har mistanke om at de ville passe bedre i et kvinneansikt enn et mannsansikt, til tross for at «Brille butikken» påstår at de passer alle. Stol aldri på folk som begår orddelingsfeil, sier jeg bare.

Brille butikken

Eller disse i samme kategori:

Brille butikken

Jeg er ikke redd for briller som gjør litt av seg, som er annerledes og blir lagt merke til. I alle fall hvis jeg beholder de brillene jeg har som backup for de dagene jeg ønsker å gå i ett med veggen.

Det er irriterende når briller ikke merkes med kjønn. Herrebriller er generelt breiere og passer meg best. Damebriller blir for smale. Dessuten misliker jeg altså sterkt å bli feilkjønna.

1 tanke på “Overfladisk: Briller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s