Rutiner og planlegging

Det nye året har starta bra for meg. Jeg er godt i gang med å skrive ungdomsroman; over halvveis i førsteutkastet. Jeg blogger bortimot hver dag. Jeg ser nesten ikke på TV, bare krim. Jeg følger med på Twitter og Facebook. Jeg har begynt i kor. Jeg har begynt å svømme. Det er på tide å oppsummere de rutinene som virker og finne ut når jeg egentlig skal ha tid til å skrive.

 • Mandag er Twitter- og Facebook-dag. Det skjer alltid masse på mandager og å planlegge noe mer er ganske bortkasta. Jeg får gode ideer og inspirasjon (spesielt fra Twitter).
 • Tirsdag er svømme- og kor-dag.
 • Onsdag er det igjen Twitter og Facebook fordi det blir lite tid foran dataen dagen før.
 • Torsdag burde være en nesten 100% skrivedag.
 • Fredag eller lørdag kan brukes til sosialt liv med venner, men jeg orker heldigvis bare å gå på byen eller bli full en av dem. Den andre kan brukes til praktiske ting og litt skriving.
 • Søndag er kvekerdag. Denne dagen skal jeg skrive et innlegg på tros-bloggen min og lese kveker-litteratur og -blogger.

Og sånn går no dagan. Jeg må nok kutte ned på Facebook-tida mi. Mer skriving onsdag og fredag. Hvis jeg ikke klarer det på egenhånd, fant jeg i dag en blog med masse nyttige råd.

Jeg har også lagt noen planer framover:

 • Ungdomsromanen skal være klar til innsending 1. mars. Jeg har altså ganske nøyaktig en (kort!) måned på meg. Hjelp!
 • Mars måned skal brukes til å skrive erotiske noveller til Cupidos novellekonkurranse med frist 1. april
 • Når april kommer er det enten tid for å jobbe med ny diktsamling eller jobbe videre med ungdomsroman (kommer an på responstid hos det forlaget jeg sender inn til først, og deres dom).
 • November og desember har jeg blitt tildelt eget kontor på Litteraturhuset, så da ligger alt til rette for skikkelig hardt arbeid, sannsynligvis på ny diktsamling.

Jeg blir helt imponert over meg selv. Hvem skulle trodd at jeg kunne få sånn struktur i hverdagen ganske på egenhånd? Nåja, med litt hjelp fra antidepressiva. For min del har medisinering funka over all forventning, slik at jeg nå er fri til å faktisk gjøre det jeg har lyst til og ha lyst til det. Tror jeg elsker livet mitt akkurat nå.

2 tanker på “Rutiner og planlegging

 1. Imponerede! Spesielt at du er så positiv idag, jeg sliter litt etter feiringa i går jeg.
  Masse lykke til med skrivinga. jeg gleder meg til å lese de erotiske novellen dine!

  • Må innrømme at innlegget blei skrevet i går før jeg slo meg løs på byen med dere. Noen dager skriver jeg rett og slett for mange blogginnlegg, og prøver derfor å spre dem utover. Heldigvis har wordpress muligheten til å planlegge innlegg 😉
   Forøvrig er jeg ikke i så verst form i dag, men holder meg innendørs. Har tenkt å få skrevet litt, altså helt utenom skjema.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s