Skriv om det du frykter

Det er det beste skriverådet jeg har fått. Jeg har forsøkt å skrive om det jeg er redd for siden jeg fikk rådet som ca. 17-åring. Jeg husker ikke lenger hvem som ga meg det, men det har i alle fall resultert i to bøker for min del.

Bakgrunnen er at en god tekst må føles nødvendig for den som skriver, og gjerne farlig. For meg har det å utfordre kjønnskategoriene i skrivinga mi føltes farlig fordi det motsa alt GID-klinikken forsøkte å tre nedover hodet mitt. Skrivinga blei en måte å beholde vettet på i et sinnssykt system.

Når jeg nå skriver på min første ungdomsroman er jeg nødt til å forholde meg til og kanskje revurdere min egen ungdomstid. Sånt er skummelt. I tillegg er plottet basert på et av mine nøye uttenkte «worst case scenarios», og derfor også egnet til å vekke redsel.

Hva er du redd for? Skriv om det du frykter mest i 10 minutter.
Kanskje dukker det opp noe i teksten som du seinere kan bruke?

1 tanke på “Skriv om det du frykter

  1. Jeg er redd for å vise fjeset mitt, slik jeg ser ut nå på bloggen min. Det er det jeg jobber meg opp mot, jeg ønsker å kunne ha mot til å gjøre det en dag, jeg er for redd for konsekvensene av å vise hvem jeg er..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s