Vi er flere

Jeg har nettopp sett Viggo på lørdag – et langt intervju med Claus Aase Knudsen. Hun er virkelig ei flott dame som jeg tror mange vil lytte til. Kanskje er hun min rake motsetning. Der jeg er ung og sint, er hun veletablert og mild. Mens jeg setter ting på spissen, glatter hun over.

Kanskje snakker vi for og til hver vår generasjon. Aase er ei dame jeg tror mine foreldre ville like. Nettopp derfor blir jeg så glad for å se henne og høre det hun har å si. Jeg er ikke nødvendigvis enig, men jeg synes det er flott at vi blir flere transpersoner i den norske offentligheten.

Se programmet her

Les intervju med Aase på gd.no

Ikke alle er komfortable med min konfronterende, om enn humoristiske, stil. Da er det flott at noen som Aase kan fortelle sin historie. På den måten vil flere få øynene opp for at vi finnes og bør behandles som mennesker. Det illustrerer også noe av det mangfoldet som finnes i sekkebetegnelsen «transpersoner».

Jeg håper flere kommer etter. Så lenge vi er få, vil vi alltid få høre at vi bør representere «gruppen». Det er en veldig tung forpliktelse. Jeg har forsøkt så godt jeg kan å understreke at jeg ikke representerer andre enn meg selv. Likevel har jeg fått høre at jeg ikke gir et representativt bilde av transpersoner. Jeg tror ikke noe enkeltmenneske bør pålegges en slik oppgave. I stedet ønsker jeg meg mange synlige transpersoner og en mengde stemmer som kan representere seg selv og til sammen synliggjøre mangfoldet.

3 tanker på “Vi er flere

 1. Hei Tarald Stein
  Sinte, milde – unge gamle 🙂 jeg tror vi alle behøves for å nå ut. Dette får bli mitt bidrag til folkeopplysningen.
  Vi er enkeltmennesker med ulike historier. Slik skal det være. Holder med deg at ingen skal kunne pålegges å representere alle. Nå ser vi frem til brosjyre og mer informasjon ut til folket. I mellomtiden kryper jeg til køys i takknemlighet over at det finns slike mennesker som deg, som er villig til å jobbe aktivt for saken. For min del stopper den offentlige medieeksponering med dette programmet.
  God natta
  klem
  aase

 2. Sulle ønske det var litt mer info om det og være født i feil kropp. Gutten vår,eller rettere jenta vår og vi sliter mye pga dærligt med info i en liten by nord i landet…Men vi støtter barnet vårt og trygger henne på at hun må få være den hun er og er like mye elsket uansett…Så progammet med Åse,kjempeflott.Men vi savner noen i vår situasjon og dele erfaringer med…klem

 3. Hei Bente
  Ta kontakt med Harry Benjamin Ressurssenter. De har en egen foreldregruppe for de som har transkjønnete barn.

  Foreldre/familieforening
  Det er stiftet foreldre/familieforening innad i HBRS. Ønsker du kontakt med andre foreldre eller mer informasjon kan du sende e-post til: foreldre@hbrs.no

  Dere er ikke alene. Du kan også ringe meg om du vil M. 41299971

  Klem
  Aase

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s