UgleZ arrangerer Transgender Day of Remembrance i Bergen

Jeg er invitert av Uglez, studentenes LHBT-forening i Bergen, til å holde et lite foredrag på deres arrangement på torsdag 20.november. Alle byens innbyggere som leser denne bloggen oppfordres herved til å møte opp i Egget på studentsenteret kl. 18.00. Hvis dere ikke vet hvor det er, har vi noe til felles. Se kart

Her er presentasjonen fra deres hjemmeside:

Torsdag 20. november kl. 18.00 i Egget på Studentsenteret arrangerer UgleZ Transgender Day of Remembrance.

TDOR er opprinnelig en markering av personer som har blitt utsatt for transfobisk motivet vold og diskriminering.

Gjennom denne markeringen vil vi skape  oppmerksomhet rundt alle typer mennesker som rammes av heteronormativitet og transfobi, og også vise noe av mangfoldet som finnes. Det er vårt inntrykk at folk i stor grad mangler kunnskap om transseksuelle, intersex-personer og transpersoner, og dette håper vi å gjøre noe med gjennom denne markeringen.

Bidragsytere:

Tarald Stein

Forfatter og transaktivist Tarald Stein vil snakke om transseksualisme og hvordan transpersoner diskrimineres på ulike felt. I Norge har vi ingen oversikt over i hvilken grad transpersoner utsettes for hatkriminalitet. I USA vet vi at det er utbredt, med flere drap hvert år. Det vi vet er at transpersoner har betydelig større risiko for selvmord enn normalbefolkninga. Hva skyldes det?

http://www.tarald.net

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s