Oslo!

Da har jeg fått meg et sted å bo i Oslo og flytter i løpet av januar! Jeg gleder meg! Nå føler jeg meg på alle måter ferdig med Tromsø. Framtida (i den grad jeg har noen) ligger og venter på meg i Oslo.

Tromsø har vært et fint sted å bo. Jeg innbiller meg at tempoet generelt er roligere her. I alle fall er det lettere å få gjort noe her uten en milelang CV. Men når man så har opparbeida seg en CV av litt dimensjoner og er ferdig å studere, da er Tromsø en altfor liten by. Ikke minst for oss som vil leve av å skrive.

Tromsø kommune burde ta noen tak for å skape jobber til flere av humanistene og samfunnsviterne som utdannes her i byen. Det ville man tjene på på lang sikt. Tromsø har alle muligheter til å bli en bedre by å bo i, men de griper ikke sjansen.

Oslo er selvsagt priviligert. Som hovedstad og Norges største by trenger den ikke å gjøre noe for å få masteparten av kunstnere, homofile og andre kreative sjeler rekende på hver si fjøl fra hvert sitt trange fjorhol, innlandsbygd og klamme småby.

Jeg gleder meg vilt til å flytte, til å innrede hybelen, vise dattera mi byen når hun kommer på besøk og kommer nok også til å savne Tromsø og vennene mine her. Det gjenstår fortsatt å få seg jobb i Oslo, men overleve gjør jeg alltids.

Se også En litterær flyktning

Ettersom jeg flytter fra 65 kvm til 28 kvm er det en del ting jeg må selge eller gi bort. Alt må hentes:

Stuebord med riper, kjøpt på Fretex gis bort

Veggreol, mørkt tre, kjøpt på Fretex gis bort

Lite kjøkkenbord, kjøpt på Skeidar med vannskade, 4 år gammelt, gis bort

Mer kommer etter hvert.

2 tanker på “Oslo!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s