Helsetilsynet fastholder diskriminerende praksis

Ved hjelp av Agderposten sprer Helsetilsynet sine fordommer. Esben Esther Pirelli Benestad har altså fått en advarsel for å hjelpe dem som GID-klinikken ikke vil behandle. Dermed forsvinner mestparten av mitt håp om et verdig liv.

Ikke bare forsvinner muligheten for å få fjerna den unormale celleveksten på brystkassa mi med andre hjemler enn transseksualisme, men avgjørelsen gir også en pekepinn om hva slags forstokka gjeng som skal vurdere mine klager ang. GID-klinikken.

Det spiller ingen rolle at Esben Esther har hjulpet mennesker, at pasientene selv er fornøyde. Alt som teller er Helsetilsynets normer for kjønn. Kjønn er hellig. Å forsøke å gjøre kroppen levelig er en trussel i disse menneskenes verden, en trussel mot den bestående verdensordning. Da er det bedre at disse farlige menneskene ikke finnes, sånne som meg. Det er nesten så jeg føler meg betydningsfull.

Jeg har vært nummen innvendig siden jeg fikk vite det. Det finnes ikke ord for å beskrive følelsen av at livet blir tatt fra meg for andre gang. Men jeg måtte likevel skrive om det, så ikke mine suicidale tanker de siste dagene virker helt tatt ut av lufta. Jeg er ikke deprimert, jeg har en naturlig sorgreaksjon. I alle fall vil jeg anse det som naturlig å sørge når noen tar livet mitt.

Jeg skulle gjerne tenkt på alle de andre dette gjelder og blitt sint. Men jeg klarer ikke.

3 tanker på “Helsetilsynet fastholder diskriminerende praksis

 1. Ikke gi opp 🙂 Vi skal få det til 🙂

  Jeg var også sjokkert over resultatet. Helt absurd og uten helsemessige og lege etiske tanker bak resultatet. Knapt lovlige vil jeg si.

  Som Benestad sa til meg her om dagen, så er det bare å bli skutt av dem som kan stoppe hin. Skyte hin kommer de ikke til å gjøre, så Benestad vil fortsette arbeidet, om ikke direkte, så med opplysningsarbeid (og det tviler jeg ikke på i det hele tatt) 🙂

  Det regimet vil ikke vare evig. Politikere vet kanskje for lite om situasjonen, men departementet er ikke helt uvitende lengre. Selvom LFTS sender litt tvetydige signaler og kort-tenkt støtte, så kan ikke LFTS heller fungere i det uendelige som støttespiller for GID der de gir blanko fullmakt. Et minus der er at jeg nok tror at LFTS påvirket den saken i negativ forstand.

  Som du skrev i går, så kan man jo lure på hvor mye ens liv er verdt. Det hjelper rett og slett ikke at GID er de eneste i Norge som har lov til å sette diagnosen, dersom de som ikke får den fortsatt ikke får lov til å få hjelp. Det er praksis, om ikke direkte i form av lov (jfr rikshospitalets melding…var det i fjor, der de sa fra seg alt for de som ikke fikk F 64.0…på tross av GID’s absurde, usammenhengende, tilfeldige og surealistiske grunner for å ikke gi F 64.0), men at andre leger er REDD for GID dersom de skulle gi «ikke F 64.0» mennesker hjelp. Det har skjedd før. På tross av hvor mye Benestad har hjulpet GID, så er nå Harald Ira virkelig ikke glad I Benestad.

  Når jeg skriver «ikke F 64.0» så er det med en STOR klype salt og sarkasme. GID, med LFTS i ryggen, støtter et regime som tildels undergraver transkjønnethet og forståelse.

  Så, mitt spørsmål er til Helsetilsynet: Når jeg fikk hjelp av flere leger til å kunne leve et verdig liv (og livet!), gjorde legene da en feil? Skulle legene da ha gitt meg feil medisiner, skaded min helse, gjort uvitenheten det dominerende argument og også forsterket stereotypene på hva som er riktig å være når man er et kjønn?

  Nei, det MÅ være ulovlig å drive med kvakksalveri. Mine kvinne-idealer har ikke Rikshospitalet, ei heller Helsetilsynet, eller LFTS, noe med! Dermed basta!

  Det finnes andre løsninger! Ja ting tar tid, men der det er liv er det håp.

  -Nina V

 2. Det med kvinne-idealer har med at, jo, jeg kan få lov til å være tilfreds med en kvinne uten bryster, eller mann med bryster, eller kvinne med penis, eller mann med vagina. Det er min rett. Det vil si, ja, at om du er en sterk mann, Tarald, så er det slettes ikke noe som burde gjøre at du ikke kan få F 64.0, for menn kan også være så mangt med så utrolig mange måter å være på.

  Ja, du burde få lov til å kle deg i skjørt, høyhælte sko, sminke også, for aktisk, så er det kulturer hvor slike kles skikker er vanlig også for menn og så vidt jeg vet, så er det ikke ulovlig å bruke klær fra andre eller egne kulturer. Selvom de skal være fra samme kjønn, eller et annet kjønn.

  Som mann, kan du være bodybuilder, skredder, kunstløper, prostituert, sykepleier, transvestit, homofil, intellektuell, ikke intellektuell og det meste annet. Slikt kan ikke være et krav for behandling. Det er logisk, er det ikke? Det er jo det å få være mann som er ønsket, og det er jo sånt menn kan gjøre, så hvorfor ikke deg?

  Ja, det er bare eksempler siden visse ting har blitt brukt mot deg fra GID sin side (selvom de så klart ikke greide å sette ord på det med en begrunnelse).

  Det som er med Benestad sin sak er at Helsetilsynet lener seg på andre diagnoser (dvs «ikke F 64.0) for dertil ikke ta hensyn til sekundære diagnoser, som her er nakkesmerter ol.

  Det tangerer du nevnte i posten din der du nevnte brystkreft og testikkelkreft. Jeg kjenner også en mann med lignende problemer. Hans helse blir satt på spill pga at han «ikke er F 64.0», så derfor får han ikke operert bort eggledere som også gir livsfarlige plager og garantert kommer til å gjøre det igjen i følge doktoren hans. (Kan ikke skrive mer enn det for å beskytte personen)

  -Nina V

 3. Om du inte klarar att bli arg är vi flera som kan vara arga åt dig… Det är för jävligt som de håller på. Det är synd att jag inte vet så mycket om hur norsk byråkrati fungerar, annars skulle hjärnan gå på högvarv just nu…

  Kram

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s