Sex i barnebok

Rune Belsviks nye bok Tjuven skaper debatt. Noen kaller det pornografi for barn, andre mener den burde vært utstyrt med varseltrekant, men de fleste oppegående mennesker er positive til utgivelsen. Av de sitatene som presenteres blir jeg faktisk imponert over Rune Belsvik. Det trengs ei sånn barnebok.

Rune Belsvik er ikke snau. Han går enda lenger. Hva skal de småguttene gjøre som ikke har en liten «horete» nabojente som legger seg på rygg for hvem som helst? Belsvik vet råd. «Det går fint med to gutar, seier Bob. Vi gnir berre tissen mot rumpa. (…) Det er mange som gjer det. Du kan stikke tissen inn i rumpeholet også.»

skriver Cathrine Krøger i Dagbladet. Her ser vi et tydelig eksempel på hvordan det går når voksne tramper inn i barns seksualitet. Tolkningen av Eline som «horete» er en typisk forelda, voksen tolkning. Er det noen som burde vært utstyrt med varseltrekant så er det godeste Krøger.

Ved å legge en voksen forståelse over barns opplevelser (ja, for jeg tror det boka skildrer er ganske vanlig blant barn) blir barn påført voksnes skam, noe jeg mener er svært usunt. I tillegg blir jeg sjokkert over den forståelsen av homofili som Krøger viser; at homofile gutter ville vært heterofile hvis de bare fikk seg et kvinnfolk.

Bjørn på norsk har et bra innlegg og svært varierte kommentarer. Nei, man blir faktisk ikke homo av å lese om det, like lite som man blir hetero av å lese om det. I såfall hadde det ikke eksistert samkjønna sex blant folk i Norge før på 1900-tallet. For ikke å snakke om hvordan det kan ha seg at apekatter har samkjønna sex, uten verken bøker eller leseferdigheter…

Jeg lurer igrunn på hvor lang tid det tar før vi får ei tilsvarende bok om jenter. Jeg mistenker at det kan ta tid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s