Johnny om trans-sex

Johnny Scharonne har gjort det igjen; skrevet et innlegg på bloggen sin som jeg synes burde spres til den allmenne befolkninga. Jeg gjør derfor mitt og siterer et lite utdrag:

Som transsexuell har jag fått erfara cismänniskor som försöker få mig att vara nöjd med min kropp. De förstår inte vad transsexuell innebär. Jag har hört många felaktiga påståenden om mig själv och andra transpersoner. Som att FTMs är osäkra i sin kvinnlighet, asexuella, att de är för fula för sitt biologiska kön, att de är flator, att de hatar kvinnor, att de bara vill ha männens privilegier, att MTFs inte tycker att män får klä sig i klänning, att de egentligen är bögar osv… Grundidén hos dessa människor är att “I ett bättre samhälle skulle ni inte behöva ändra era kroppar! – vänta in ett bättre samhälle!”

Visst finns det säkert transpersoner som är vissa av ovanstående saker och opererar sig av “fel anledning”, men i ett samhälle där man blir olika behandlad p.g.a. sitt kön borde man få välja vilket kön man vill, oavsett anledning. Och att folk tycker att “könsbyten” är det mest drastiska man kan göra visar ju hur viktigt kön är i samhället.

För dig som är ciskönad – d.v.s. är nöjd med det kön du föddes med – och intresserad av sex har jag lite tankeställare:

  • Går det att uppleva alla dina sexuella fantasier om du har ett annat könsorgan?
  • Tänk att du blir intresserad av en person du ser ute och den personen är intresserad av dig. Hen kommer fram till dig och viskar i ditt öra vad den vill göra med ditt könsorgan. Det är bara det att du inte har det könsorganet som den personen snackar om. Och personen är inte bisexuell. Hur känner du dig då?
  • Vill du ha sex med folk oavsett utseende och beteende? Fungerar en butchig tjej lika bra som en feminin? Fungerar en feminin kille lika bra som en machokille?
  • Skulle du vilja vakna upp och se ut hur som helst? Vad skulle det innebära för ditt sexliv?
  • Om du skulle vakna upp med ett annat könsorgan imorgon skulle du kunna fortsätta ha sex på precis samma sätt och med samma människor?
  • Om du skulle bli av med både dina armar och dina ben och du inte längre kunde utföra dina favoritsysselsättningar, skulle din första tanke vara “det här är ju helt okej, bara samhället behandlar mig bra så!”?
  • Tror du seriöst att en opererad transperson har det lättare än om samma person hade låtit bli att operera sig och istället “bestämt sig för att bli nöjd med sitt kön”? Varför tror du att folk ändå väljer att gå igenom könskorrigerande behandling istället för att “tänka om”?
  • Behandlar du kvinnor och män exakt på samma sätt? Hälsar du med samma tonläge när du träffar en ny kvinna/man? Gör du samma saker med  tjejkompisarna som killkompisarna? Blir du förvirrad när du inte vet könet på en människa för att du inte vet hur du ska bete dig mot den? Om du behandlar människor olika p.g.a. kön och utseende, hur kan du anklaga någon för att vilja bli behandlad på det sätt hen trivs med?

Jeg syns han beskriver det utrolig bra og tør å skrive ting som jeg ikke selv tør. All ære til Johnny! Jeg håper at flere vil forstå litt av hva transseksualisme dreier seg om etter å ha lest det.

2 tanker på “Johnny om trans-sex

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s