Etter Jafnadr-foredraget

Fra mandag til torsdag var jeg altså på Skeiv Ungdoms sommerleir, Jafnadr eller Jaffis blant de innvidde. Onsdag holdt jeg foredrag om transseksualisme og andre former for trans, med vekt på hvordan det henger sammen med homokampen og homopolitikken. Som vanlig syntes jeg det var vanskelig å formulere meg i noe annet enn korthet, så det varte ikke så lenge som det burde. Heldigvis kom det masse interessante spørsmål, så det gikk veldig bra og jeg fikk mye positiv tilbakemelding i etterkant.

Etter at jeg kom hjem fikk jeg en skikkelig rørende melding på Gaysir med mye ros. Utdrag:

Jeg var på Jafnadhr i år og vil si at det foredraget som du holdt om trans var det mest geniale jeg opplevde under denne festivalen. Måten du vinklet ting på var så skjønnt at jeg ikke en gang har ord for det.

Jeg håper du blir invitert neste år igjen slik at jeg igjen kan le samtidig som jeg blir dynget fullt av viktig informasjon. Hadde bare lærerene i Norge undervist på den måten du holdt foredraget ditt på så hadde ikke skolen i Norge hatt noen problemmer med uduglige lærere.

Blir helt rørt av sånt, jeg. Utrolig godt å få høre at ting man gjør og sier faktisk betyr noe og gjør inntrykk. Også dikta mine gjorde inntrykk på flere av deltakerne og det virka som et unisont krav at barneboka om «Pappa Pernille» må utgis snart. I likhet med engelen som skrev til meg på Gaysir, håper jeg å få komme tilbake til Jafnadr neste år.

Dessuten håper jeg å få komme på noen skolebesøk i løpet av året. Da er det godt å ha ovenstående attest fra en 17-åring i ryggen hvis motet skulle svikte.

I fjor var min siste sjanse til å være med som deltaker, og noe av grunnen til at jeg ikke dro, var at jeg ikke hadde lyst til å føle meg som en gammel gris blant pubertale og nyutsprungne homser og lesber.

Det kan være at jeg hadde syntes det var et problem hvis jeg hadde blitt værende lenger, men heldigvis dro jeg hjem på torsdag for å overvære konserten med Patti Smith (som forøvrig var helt fantastisk!). De tre dagene jeg fikk med meg var strålende! Jeg følte meg ikke så mye eldre enn de fleste og møtte massevis av interessante mennesker. Dessuten var Punkfairy der, min virituelle lillebror, og det hjalp nok mye.

1 tanke på “Etter Jafnadr-foredraget

  1. Åååh, det var så hyggelig så. 🙂
    Du skulle bare visst hvor mange kommentarer jeg fikk etter at du hadde dratt. «Kjenner du Tarald?? ÅÅÅH så heldig du er!!» osv 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s