Feiring avlyst

LLH Troms skulle arrangere en storstilt feiring av den nye ekteskapsloven i går, 20.juni. De søkte om å heise regnbueflagget, bruk av Rådhuset og deltakelse fra ordføreren. De fikk avslag.

Jeg satt på kafe med ei venninne da vi fikk beskjeden om at feiringa var avlyst. Jeg syns hun uttrykte seg bra:

Dette er for dårlig! Vil de virkelig berøve Tromsøs skeive befolkning muligheten til å feire dette? Eller er det jeg som streit jente som er mest ivrig på å feire at homofile får gifte seg?

Kanskje burde ikke Tromsø kommune avslått søknaden. Jeg har ikke sett søknaden og må si at jeg stiller meg tvilende til kvaliteten på den. LLH Troms har kasta ut de i fjorårets styre som gjorde det de skulle, som ikke trakk seg midtveis i perioden, som sørga for inntekter, som hadde initiativ og pågangsmot til å få ting til å skje. Resultatet ser vi tydelig nå.

Arrangement etter arrangement avlyses. 1. mai ble forbigått i stillhet. Som leder for Tromsø Kristelige Studentforbund var jeg med på å lage den eneste parolen i 1.mai-toget som adressererte homokampen. Det åpnes Regionalt senter for kunnskap og likestilling. Ingen fra LLH dukka opp. Internasjonal dag mot homofobi ble ikke markert. Avlysinga av feiringa av ekteskapsloven, en fantastisk homopolitisk og menneskerettighetspolitisk historisk begivenhet, er altså bare toppen av isfjellet som utgjør vanstyret i LLH Troms.

Jeg håper inderlig at alle som stemte for det sittende styret tar inn over seg hva de har gjort!

Imens sitter jeg og prøver å få utbetalt reisedekning for Warzawa-turen, en konferanse jeg deltok på ei uke etter valg av nytt styre, men planlagt flere måneder i forveien, og som jeg har mast om siden februar. Å holde meg inne med styret er ikke verdt nesten 3000 kr. Så god råd har jeg ikke at jeg kan betale en sånn pris for å bevare freden.

Selv om Tromsø kommune avslo søknaden om feiring burde LLH Troms ha klart å feire den historiske begivenheten med egne ressurser. At de ikke gjør det er et svik. Det hjelper lite at LLH sentralt har fått ny politisk plattform.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s