Idrettsbyen Tromsø

Bandet til ei jeg kjenner hadde spillejobb på torget i dag. Jeg kan ikke si jeg forbinder dem med idrett, med mindre Solveigs hopping og dansing kan klassifiseres som idrettsgren, men anledninga var «idrettsbyen Tromsø», en markering av at byen har et altfor dårlig idrettstilbud.

Nå er ikke idrett akkurat en hjertesak for meg, til tider tvert imot. Men jeg har ikke så mye imot individuelle idretter som jeg hater lagidrett. Svømming og styrketrening driver jeg dessuten sporadisk med selv, om enn på rent mosjonsnivå. Så jeg er for bedre svømmehaller hvor man slipper å svømme i siksak mellom de andre som er der.

Det som imidlertid gjorde størst inntrykk var intervjuene med sunn norsk idrettsungdom:

«Hva ville du gjort hvis du ikke drev med idrett?»
«Veit ikke. Sikkert bare ligget hjemme på sofaen og sløva»

«Eller utvikla fantasi», tenkte jeg. Men jeg sa ingenting. Jeg løp ikke opp på scena og stunta et dikt om idrettens faenskap og hjernevask. Jeg satt pent på benken og røyka. Jeg følte meg veldig snill og sosialisert.

Så selv om jeg vurderer å begynne med Taekwondo (er det sånn det staves?) og er tilhenger av flere og større svømmehaller, så er jeg ikke tilhenger av at Tromsø skal bli en idrettsby. Jeg er direkte motstander av hjernevask av småunger, kroppsfiksering hos tenåringer og mangel på fantasi som oppøves innen idretten.

Gi ungdommen ei bok før idretten tar dem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s