Frivillig kastraksjon – selvsagt på TVNorge

Joda, en typisk sosialpornografisk «dokumentar» på TV Norge i kveld som jeg selvsagt måtte få med meg. Hvis man klarer å se bort fra omtale av ei transkjønna dame som evenukk (ikke en av hovedpersonene heldigvis – det frykta jeg i utgangspunktet) og oversettelse av «intersex» til «tvekjønnet», var det et tankevekkende program.

Det mest overraskende var at tre av fire hadde en kjønnsidentitet som verken mann eller kvinne. Det var også det beste med programmet.

Det mest åpenbare for meg var at disse menneskene fortjener like grundig utredning og hjelp som det jeg får. De problemene som omtales tror jeg langt på vei kunne vært forhindra hvis de fikk gjennomgå en skikkelig utredning i forkant. Faktisk skulle jeg likt å vist dokumentaren til alle i LFTS og på GID-klinikken og så bedt dem se meg inn i øynene og si at mennesker som ikke ser seg selv som menn eller kvinner ikke fortjener behandling som transkjønna.

Slik jeg ser det er alle som opplever en uoverensstemmelse mellom kjønnsidentitet og kropp transkjønna. Det burde ikke spille noen rolle om man er mann, kvinne eller noe annet. Og føler de behov for å opprette et samsvar mellom kropp og identitet så burde de ha mulighet til det, på samme måte som oss andre (som i alle fall har en teoretisk mulighet).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s