Nåde den som elsker! – en fantastisk opplevelse

Jeg var med på å arrangere gudstjeneste og vake i Tromsø i anledning kirkemøtet i 2007, med tittelen «Nåde den som elsker!»:

Nåde den som elsker! ble en suksess! Det ble rapportert om ca 100 personer i fakkeltoget og enda flere, kanskje dobbelt så mange, i kirka. Tilbakemeldingene har vært at det var ei utrolig vakker gudstjeneste – en bevegende opplevelse. Kirka var pynta med silke og ballonger i alle regnbuens farger. Jeg hadde ansvar for lesing av «klagesangene» – stemmer fra homofile om hvordan de har opplevd kirka, tekstlesning (her er ikke slave eller fri, mann eller kvinne) fra Bibelen og forbønn.

Det ble ei gjennomtenkt og vakker gudstjeneste. Jeg hadde også inntrykk av at mange fikk mye åndelig ut av liturgien. Ultima Thules «Kyrie» ga meg virkelig gåsehud. At så mange møtte opp i kirka for å vise sin støtte opplevdes veldig sterkt. Jeg la merke til at i alle fall to par ble velsigna og lysglobene var fulle av brennende lys. Det ble virkelig den feiringa av kjærligheten som vi hadde sett for oss.

Etter kirkekaffen begynte vaken. De kulturelle innslagene var virkelig flotte! Hver time sang vi «Noen må våke» og ba ei bønn. Kl. 5 hadde vi igjen nattverd. Som ventet tyntes det i rekkene etter hvert. Rundt midnatt var det på det mest livlige, med samtaler om tro og tvil og teologi. Veldig spennende! Vi var fem stykker som ble værende hele natta.

Det var en sterk opplevelse å se hvordan folk som har følt seg utstøtt av kirka og ikke lenger tør å kalle seg kristne opplevde kirka på en ny måte og kanskje fikk tilbake sitt gudsforhold. Jeg vet at noen mottok nattverden for første gang. Jeg syns ikke de konservative skal få ha monopol på vekkelse, men har vel ikke tenkt så mye over det før nå. Føler meg ydmyk over å ha fått være med på å skape noe så vakkert og … hellig!

Opplevelsen kan egentlig ikke beskrives. Jeg syns oppriktig synd på alle som gikk glipp av det, men håper vi skal få til lignende ting i framtida! Enda mer synd synes jeg på dem som påstår at dette ikke er av Gud. Hvordan kan noen være så blinde og døve for den hellige ånd?

I forkant av arrangementet:

I dag braker det løs! Gleder meg voldsomt! Responsen har vært overveldende, både fra presse og folk jeg har prata med. Jeg har virkelig følelsen av å være med på noe stort fordi denne markeringa betyr veldig mye for folk. De føler seg sett, respektert og verdsatt av kirka. For en gangs skyld. Det er stort å være med på å kanskje reparere folks forhold til Gud.

Et par presseklipp:
http://www.nordlys.no/web-tv/article3124089.ece
http://www.gaysir.no/artikkel.cfm?CID=12598

Saken kom helt til riksdekkende media, men jeg har bare funnet klipp fra Nordlys og Gaysir.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s