Tissing

«Det er forskjell på jenter og gutter, og jeg vil si det er en menneskerett å få tisse slik som menn har gjort i generasjoner» sier Vidar Kleppe. Dette er altså en mann som glatt overser barns rett til en trygg barndom, med mat, klær og tak over hodet, uten krig, vold og overgrep. Vidar er dessuten motstander av at staten skal blande seg i alt mulig. Men at gutter skal få tisse stående er selvsagt mye viktigere…
Et innlegg fra debatten på Fvn.no:

«er Kleppe redd for att gutter skal miste sin maskulinitet? er den avhengig av fysikken rundt tissingen så er vi vel på ville veier. Innsendt av Arild Frøyseth

Etter at Dvergsnes skole på Sørlandet innførte påbud om å sitte på do, ble det rabalder. Er dette nok et uttrykk for feminiseringen av skolen? Eller en praktisk løsning på et hygiene-spørsmål? Og burde ikke egentlig jenter få opplæring i å tisse stående? Er det å tisse stående det ultimate uttrykket for en mannlig kjønnstilhørighet?
Det finnes faktisk menn som tisser sittende helt frivillig, av hensyn til andre eller egen bekvemmelighet. Dessuten er det påvist at å tisse sittende hindrer infeksjoner hos menn. Det er altså en sunn praksis Dvergsnes skole fremmer.
Saken på NRK
Hvis noen føler at deres identitet som mann trues hvis de ikke kan tisse stående står det vel ikke så godt til med den identiteten i utgangspunktet? Dessverre virker det som om dette gjelder mange av deltakerne i debatten. Selvsagt synes jeg debatten er veldig interessant.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s